Над 160 фирми от страната, Европа и Азия ще участват в 15-ото Mеждународно изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2017”

30.01.2017 10:39

30.01.pchelarsko

XV Mеждународно изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2017” ще се проведе от 9 до 12 февруари в Търговски център “Плевен”. Форумът се организира от „Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, със съдействието на всички браншови пчеларски организации в страната и преминава под патронажа на Министерство на земеделието и храните и Областния управител на област Плевен.
По традиция проявата се провежда в дните около празника на българските пчелари – 10 февруари, св. Св.Харалампий. Участие ще вземат 166 фирми, пчелари и организации от страната, Европа и Азия, представящи последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти и производи (козметика, напитки и др.), опаковки и етикети, лицензирани лаборатории, специализирано обучение и литература, медоносна растителност – фиданки и семена, финансиращи и консултантски организации, високопроходима техника, ремаркета и фургони. На изложението се конкурират три от най-големите европейски фирми с конвейрни линии за екстракция на меда.
Утвърдилият се през изминалите години авторитетен форум продължава да се развива. През 4-те дни в Плевен посетители и гости ще могат да видят, договорят и закупят продукти от водещите български производители и дистрибутори в бранша. Редом с тях пчеларите ще се запознаят с асортимента на фирми и представители от Австрия, Канада, Италия, Германия, Англия, Полша, Сърбия, Турция, Гърция, Китай, Финландия, Франция, Босна и Херцеговина, Хърватия, САЩ, Швеция, Испания, Румъния, Словения, Унгария. Изложението отново ще бъде посетено от организирани групи пчелари от различни региони на страната и от Румъния, Сърбия, Хърватия,Гърция,Македония,Кипър,Турция.
По традиция изложението е съпроводено от съпътстваща програма, включваща презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството, с посещение на образцови пчелини. Лектори от Германия, Италия, Австрия, Полша, Сърбия, Румъния, Русия и България ще представят пред българските пчелари и гости новости, тенденции и аспекти в бранша. Съпътстваща изложението е Международна асамблея (с Научна конференция) на Балканската федерация на пчеларските съюзи (БФПС е учредена по наша инициатива в Плевен 2006).
Организаторите дават своя принос в подкрепата на националната стратегия за развитие на пчеларството и стимулиране продажбите на дребно в България. Част от най-добрите пчелари на страната ще предлагат на посетителите многообразие от мед и неограничен брой производи – лечебна козметика, храни, напитки. В специализирания базар „Фестивал на Българските пчелни продукти”.
Фирмите и пчеларите, които ще вземат участие в Междунциародното изложение – договаряне „Пчеларство – Плевен 2017”, могат да кандидатстват за наградите на изложението:
– Голямата награда на Партнерс експо, осигурена от Областна администрация Плевен – плакет „Крило на успеха” за „Новаторство в пчеларството“.
– Призове се присъждат и за научна публикация, специализирана литература, нов производ на пчелен продукт, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението, най-проспериращ млад пчелар за 2016 година (съвместен конкурс с фондация «Еврика»).
Всеки желаещ е необходимо да попълни анкетна карта през първия ден на изложението.Най-добрите постижения за 2016 година по традиция ще бъдат отличени от международно жури. Стремежът на организаторите е отново да представят българското пчеларство по най-добрия начин, да запознаят българските пчелари с последните новости в оборудването, допринасящи за неговата интензификация, а изложението да запази утвърдената позиция и международен авторитет.

Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: