Никола Кънов спечели турнира „Млади надежди“ в Плевен за втори път

29.01.2017 8:47

shah

Никола Кънов спечели турнира „Млади надежди“ в Плевен за втори път. Деветгодишният състезател на ШК „Елит“ София защити преходната си купа на турнира за деца до 10 години „Млади надежди“, който се проведе на 28 януари 2017 г. в СКШ „Плевен XXI“. Никола спечели и третото издание на ежемесечната плевенска верига, като завърши с резултат 5,5 точки от 6 възможни в конкуренцията на 12 състезатели на плевенския клуб. Да припомним, че момчето стана победител в състезанието и през декември.

Състезателят на ШК „Елит“ показа много стабилна игра, като единственото реми на победителя направи Теодор Цветанов, информират от плевенския клуб.
Второто място зае Нора Рашева с актив от 5 точки. За третата награда се пребори Дария Георгиева, която завърши с 4,5 точки и изпревари по допълнителни показатели Кристиян Илиев.

Най-добре от 8-годишните се представи Виктор Иванов, който печели малката купа на турнира за трети път.

Четвъртият турнир от веригата „Млади надежди“ ще се проведе на 17 и 18 февруари 2017 г. В него ще се включи и 9-годишната шахматистка от Страсбург, Франция, Александра Малиновски. Алекс ще гостува в Плевен през зимната си ваканция и ще проведе подготовка с децата в СКШ „Плевен XXI“.

Снимка: Красимир Кънев

#тагове:

НАЙ-НОВИ: