Собственик на плевенска фирма стана Евробизнесдама на годината

28.01.2017 13:04

28.01.biznes

За 16-ти пореден път бяха връчени почетните купи на победителите в конкурса Еврофермер на годината, организиран от списание Агробизнесът. Най-успешните фермери на 2016 г. се борят за традиционните призове в три категории: Еврофермер, Евробизнесдама и Млад еврофермер. Гласуването на читателите приключи на 19 януари, като победителите бяха избрани от общо 13 номинирани земеделски производители.
На тържествена церемония в изискано столично заведение те получиха купите си лично от Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България и почетен гост на събитието. Евробизнесдама на 2016 година стана Севдалина Качамачкова, собственик на „Евро Си Комерс“- гр. Плевен. Основната дейност на фирмата е зърнопроизводство. Титлата Еврофермер и почетната купа в тази категория отидоха при Кирил Павлов, съуправител на фирма „Братя Павлови“, гр. Генерал Тошево.
Признанието Млад еврофермер на 2016 г. получи Андрей Мачуганов, търговски, експорт и маркетинг мениджър в „АЖД-АГРО“ ЕООД, гр. Летница. Той е живото доказателство, че младите хора у нас имат своя професионален шанс в земеделието. Всички номинирани в конкурса получиха медали.

Текст и снимка: списание Агробизнесът

#тагове:

НАЙ-НОВИ: