ГЕРБ – Плевен: БСП лъже, че ще преизчисли пенсиите и това ще доведе до поне 20% увеличение на най-старите и най-ниските пенсии

24.01.2017 10:29

ppgerb

С поредна лъжа БСП залива българските граждани. От партията на Корнелия Нинова твърдят, че ще преизчислят пенсиите и това ще доведе до поне 20% увеличение на най-старите и най-ниските пенсии. Но не казват най-важното – това увеличение ще е за сметка на много по-високи данъци и осигуровки, ако не искат да сринат пенсионната система. Тази мярка на БСП ще струва над 1,5 млрд. лв. годишно. В момента дефицитът в НОИ е 4,4 млрд. лв. С тяхното предложение ще се увеличи с 30%.
По време на управлението на ГЕРБ сме гарантирали, че от 1 юли 2017 г. всички пенсии ще се увеличат с 2,4%. Освен това за всяка Коледа и Великден сме подпомагали и хората с най-ниски пенсии – над 250 млн. лв. струва това на държавата. Вдигаме пенсиите, но и намаляваме дефицита в системата. А това гарантира стабилност. В сравнение с 2013 г. средната пенсия е нараснала с 16%.
Ако БСП мисли да раздава пари на хората, за да са над прага на бедността, ще фалира държавата. Борбата с безработицата е важна, а в момента безработицата в България е на най-ниските си нива за последните 8 години – тя е на нива от 8%. През миналата година работа са започнали над 210 000 души.
От тази година въведохме и още една мярка за безработните – държавата ще им плаща част от разходите в продължение на една година, ако си намерят работа на повече от 50 км от там, където живеят.
От 1 януари 2017 г. минималната заплата се увеличава на 460 лв. – с 40 лв. повече спрямо 2016 г. В сравнение 2011 г. ръстът е със 70%. Тогава размерът й е бил 270 лв. Няма опасност за спиране на ОП „Развитие на човешките ресурси“. Тя е сред най-успешно изпълняваните програми в момента. Средства са над 60%. Отделени са 360 млн. в подкрепа на бизнеса, 194 млн.лв., за да живеят децата от домовете по-добре. Работят 14 000 лични асистенти в помощ на нуждаещите се.
Типично по социалистически, г-жа Лъжа твърди, че ще се дават по 50 лева за всяко дете на работещ родител. Защо трябва да е на всеки му по равно, къде е истинския социален модел. По-справедливо е хората, които работят, да имат по високи доходи и тези 50 лева да се инвестират в качествено образование.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: