Найден Зеленогорски в Плевен: Не сме затворили вратата за никой, включително и за колеги, които напуснаха Блока

16.01.2017 14:19

23.01.zelenogorski

Реформаторският блок ще продължи да работи на конфедеративен принцип. Това коментира днес на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен Найден Зеленогорски, председател на предизборния щаб на РБ.

Зеленогорски подчерта, че всяка партия ще си запази суверенитета и независимостта като Блокът ще продължи да бъде управляван на екипен принцип и на този етап няма да се избира един лидер.

Първият съюзен конгрес на РБ ще се състои на 28 януари, добави още Зеленогорски. По време не него ще бъде разгледана политическата платформа на Блока за явяване на предсрочните парламентарни избори и актуализирана програмата.

Зеленогорски обяви, че вече ще има възможност за индивидуално членство в РБ, т.е. може да не си член на нито една партия в Блока, но да станеш член или симпатизант. Освен индивидуално, ще има и възможност за групово членство и по линията на неправителствени организации.

Силно ще заложим отново традиционно на гражданското участие в РБ. Ще направим всичко възможно гражданските съвети по места, които създадохме преди време, да бъдат възстановени и освежени с още с хора и да се опитаме на предстоящите избори да се явим в добра кондиция, добави още Найден Зеленогорски.

Председателят на предизборния щаб на РБ бе категоричен, че ще се търсят възможности с потенциални партньори за разширяване на Блока в дясно-център. Не сме затворили вратата за никой, включително и за колеги, които напуснаха Блока, заяви Зеленогорски. И добави, че РБ ще положи всички усилия, оставяйки вратата отворена към всички дясно-центристки политически сили, да се явят отново единни на изборите, защото единството гарантира успех.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: