Емил Кунев, изпълнителен директор на ФК „Кайлъка“: Обнадежден съм, че през пролетта можем да атакуваме първото място

12.01.2017 14:01

12.01.kailaka

– Господин Кунев, как оценявате представянето на ФК „Кайлъка“ през есента?
– Направихме един приличен полусезон. Смея да твърдя, че в нито един двубой не бяхме надиграни от противникът. Започнахме за пореден път трудно с 2 домакински загуби, които не заслужавахме. После отборът тръгна нагоре и започна да печели. Може би в последното ни гостуване отпускането ни коства победата в края на мача. Все пак сме много близо до челото на таблицата, което ме обнадеждава, че можем да достигнем до 1-во място през пролетта.
– Как се справя с финансирането един нов отбор, като вашия?
– Разчитаме на помощта на бизнесмени и приятели. Също така, през 2016 г. Община Плевен ни отпусна финансиране за което искам да им благодаря. На този етап клубът е изряден и няма задължения към БФС или други институции.
– Организационно срещате ли проблеми в клуба?
– Понякога някои от момчетата нямат възможност да присъстват на тренировки или официални мачове поради факта, че работят. Проявяваме разбиране към тях, тъй като все още сме аматьорски клуб и не може да си позволим да им плащаме заплати. Всички в клуба са екипирани с нови анцузи, тениски за свободно време, както и тренировъчен екип.
– Бяхте подготвили заявка за участие в турнира за Купата на България, но в последния момент се отказахте. Какво ви накара да предприемете това?
– Два дни преди да подадем нашата заявка за квалификациите разбрахме, че ще участва и тимът на „Литекс“ Ловеч. Определено това е най-добрият отбор в Северозападна България тази година. Видяхте, че отстраниха без проблеми „Славия“ и „Локомотив“ София и щеше да е трудно да се справим с тях.
– В доста от срещите започваха като титуляри момчета на по 16-17 години. Налагането на млади момчета ли ще е приоритет и пролетта?
– След разговор с ръководството решихме да привличаме млади плевенски футболисти, на които да дадем шанс. Въпреки крехката си физика и възраст, смятам че се представиха на добро ниво. И през пролетта ще разчитаме на тези момчета.
– Имате ли начертан план за подготовка през зимата и може ли да очакваме интересни имена в селекцията?
– Първенството се очаква да започне около средата на март. Ние планираме да се съберем за първа тренировка към 20 февруари. Ще изиграем поне 5-6 контроли. Имена не искам да споменавам, но ще ви кажа, че имам уверението на състезател, подвизавател се в професионалния футбол през есента.
– Някой отбор прояви ли грубости и агресия по време на срещите?
– Категорично не. Искам да благодаря на всички отбори за коректните срещи, които изиграхме с тях. Ако е имало някое по твърдо влизане, то е било в рамките на позволеното. За всички мачове нямаме показан нито един червен картон. Съдийството също бе на много добро ниво, като за някои срещи бяха назначавани съдии от професионалния футбол.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: