Пореден връх за цигуларката Зори Иларионова – плевенчанката е на полуфинал в конкурса „Уиндзор“ в Англия

11.01.2017 10:09

11.01.zori

По изключителен начин започва новата 2017 г. за родената в Плевен цигуларка Зорница Иларионова. След сериозна селекция Зори е класирана на полуфинала на Шестия международен конкурс „Уиндзор“, Англия, който ще се проведе от 12 до 18 март. Вчера бяха обявени имената на инструменталистите, които продължават напред в престижната надпревара, а Зорница Иларионова е единствената българка сред тях. На Албиона тя ще мери сили с музиканти от САЩ, Русия, Тайван, Гърция и Испания. За осемте места на полуфинала са се съревновавали повече от 170 инструменталисти от 44 държави.
За мен признанието да бъда сред осемте избраници е огромно – още повече, че имам възможността да представя България на подобен престижен конкурс, сподели пред „Плевен за Плевен“ Зорница Иларионова. Тя допълни, че както и организаторите на конкурса „Уиндзор“ споделят, осемте полуфиналисти ще са и бъдещи лаурети в най-авторитетните световни конкурси.
Зори разкри, че както успешно започва за нея новата 2017-а, така успешно е завършила и 2016-а. В навечерието на Коледа тя е научила, че е избрана за участие в големия международен конкурс „Яша Хейфец“ в Литва. Той ще се проведе през февруари, като кандидатите са били 169. От избраните 44-ма плевенчанката отново е единствената българка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: