Изправят пред съда в Плевен чичо и племенник, обвинени в трафик на жени с цел проституция

10.01.2017 12:43

18.12.prostitute

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу племенник и чичо, набрали и транспортирали до Германия две българки, където ги използвали за развратни действия. За това съобщават от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Реджеб А./25 годишен/ е за това, че  през юни 2011 г. в гр. Плевен, чрез въвеждане в заблуждение (обещаване на работа в закусвалня в Германия) набирал отделно лице –  жена  и я транспортирал, като я превел през границата на страната до гр. Нюрнберг, ФР Германия с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието й.

Реджеб А. и Гюнайдин А. са обвинени и за това,  че  през юни 2011 г. в гр. Нюрнберг, ФР Германия, в съучастие като извършители, използвали същото лице /пострадало от трафик на хора/, за развратни действия независимо от съгласието му – престъпление по чл. 159в, вр. чл. 20 ал. 2 от НК.

Срещу Гюнайдин А. /42 годишен/ е повдигнато обвинение  за това, че в  периода  февруари –  май 2009 г. в гр. Пордим, обл. Плевен набирал отделно лице – друга жена и я транспортирал, като я превел през границата на страната до гр. Волфсбург, ФР Германия с цел да бъде използвана и използвал същата жена /пострадала от трафик за хора/ за развратни действия, чрез обещаване и получаване на облаги – парични средства, независимо от съгласието й – престъпление по чл. 159 от НК.

Реджеб А. имал интимни отношения с едната пострадала, като решил да я използва, за да си набави парични средства. Уговорил я да заминат за  Германия, при  чичо му Гюнайдин  под предлог, че ще работи в закусвалня. В Германия на жената обяснили, че трябва да работи като проститутка, като парите от клиентите били вземани от двамата обвиняеми. След две седмици, тя заявила, че не желае да проституира и че ще се оплаче в полицията, ако не я върнат  в България.

Гюнайдин А. знаел за другата пострадала, че  извършва сексуални услуги срещу заплащане и я убедил да заминат в Германия, където да  проституира  за него.  Пристигнали в гр. Волфсбург,  където я настанил в  апартамент с  още две момичета, а изкараните от нея пари били прибирани от обвиняемия.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: