Военни от Долна Митрополия се включиха в разчистването на блокираните от снега пътища в общината

09.01.2017 10:32

6.01.zima

„Формирование за действие при зимни условия” на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” бе активирано за преодоляване на последиците от обилния снеговалеж в Община Долна Митрополия. По искане на Кмета на Община Долна Митрополия г-жа Поля Цоновска и с разпореждане на Началника на отбраната генерал Константин Попов военнослужещи и техника се включиха в разчистването на блокираната от снега общинска пътна мрежа.
Под ръководство на майор Илия Илиев бе сформирана работна група. С два снегорина и специална техника военнослужещите редник Светлин Цанков, редник Виктор Ангелов, редник Даниел Иванов и редник Валери Наумов проправяха проход в снега. Поради големите навявания и образували се преспи работата продължи и след края на светлата част на деня. До полунощ бяха разчистени пътищата между гр. Долна Митрополия, гр. Тръстеник и село Славовица.
Благодарение на навременните и самоотвержени действия на военнослужещите в сложната снежна обстановка бе осигурен достъп на социалния патронаж и доставянето на хляб за населението от засегнатите селища.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: