Със закъснение се движат някои влакове от и за Плевен

07.01.2017 13:05

1.02.vlak_

Тежките метеорологични условия в страната водят до закъснения в заминаването от начална гара на повечето влакове, което води до изчакването на влаковите композиции на съответните гари по трасето. Това информират от БДЖ.
Пътническите влакове, които се движат със закъснение към момента, са следните:
• Нощният бърз влак, пътуващ по маршрута София – Карлово – Варна, се движи с 235 минути закъснение;
• Нощният бърз влак, пътуващ по маршрута София – Горна Оряховица – Варна е пристигнал със 151 минути закъснение на крайна гара;
• Бързият влак, пътуващ по маршрута Варна – Карлово – София, се движи с 243 минути закъснение;
• Нощният влак, пътуващ по маршрута Варна – Горна Оряховица – София, е пристигнал на Централна гара София с 250 минути закъснение;
• След аварийна повреда на пътническия влак, който пътува по маршрута София – Кюстендил е създадена организация за пътниците от влака, които са били обслужени с бързия влак от София за Благоевград, който се движи със 130 минути закъснение.
• Към момента са отменени пътническите влакове от Кюстендил до Гюешево и обратно, както и един пътнически влак между Кюстендил и Перник.
От БДЖ напомнят, че в железопътните участъци на страната движението на влаковете се осъществява при тежки зимни условия, поради което са възможни закъснения, особено при пътуването на композициите на по-дълги разстояния. Поради динамичните промени в условията на усложнена метеорологична обстановка, клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат най-точна информация за актуалната обстановка за движение на влаковете от гишетата „Информация”, билетните каси в съответните железопътни гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: