Дядо Игнатий ще освети бойните знамена на Богоявление в Плевен

06.01.2017 7:23

6.01.znamena4

По стар български обичай на 6 януари – Богоявление, Българската православна църква благославя Българската армия и нейните бойни знамена и флагове, които са символ на бойния дух на военнослужещите. Ритуалът в Плевен ще се проведе от 11.00ч. пред параклис-мавзолей „Свети Георги Победоносец” на площад „Възраждане”. Тържественото отбелязване на този празник от личния състав на гарнизона е знак на уважение, преклонение, израз на приемственост и доказване готовността ни да продължим в бъдеще патриотичните и демократични традиции на българския народ.
Водосветът ще бъде отслужен от Негово Високопреосвещенство Плевенския митрополит Игнатий. В тържествения ритуал ще участват почетни роти от военни формирования 42800, 38220 и 22160 град Плевен, ВВУБ „Георги Бенковски” град Долна Митрополия, представители на дружество “Традиция” град Плевен, представители на военно-патриотичните съюзи.
На ритуала са поканени представители на държавната и местната власт, както и командири на военните формирования от Плевенския гарнизон.
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: