Момиченце е първото бебе, родено в МБАЛ „Света Марина“ – Плевен през 2017-а

04.01.2017 7:24

4.01.marina1

Момиченце е първото бебе, родено в МБАЛ „Света Марина“ – Плевен през 2017-а, съобщават от лечебното заведение. Малката Цветослава, с ръст 50 см и тегло 3.500 кг се е родила чрез естествено родоразрешаване в първите часове на нощта на 31 декември, 2016 срещу 1 януари, 2017г. Водещи раждането в празничната нощ са акушер-гинекологът д-р Александър Любенов и неонатологът д-р Максим Йонов.
Малката Цветослава е едно от 354 бебета, родени в бутиковата Акушерска клиника към МБАЛ „Света Марина“-Плевен през последната година, съобщава Завеждащият клиниката д-р П. Партенов, като уточнява, че клиниката е база за обучение на студентите от специалността „Акушерство и Гинекология“ към Медицински университет-Плевен и се радва на почти пълно, 100% запълване на легловата база, като много от майките са не само от Плевен, областта и близките градове, а и от градове като Велико Търново, Свищов, Габрово, Русе и др.
Д-р Партенов благодари на всички мами , че са се доверили на грижите на екипа му в тези най-важни за всяка майка дни, а на екипа на Акушерска клиника към МБАЛ „Света Марина“-Плевен пожелава много здраве и да продължават да работят все така – професионално, сърцато и всеотдайно.

4.01.marina2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: