Поредица от инициативи, посветени на Коледа, организираха в Долна Митрополия

27.12.2016 8:07

27.12.dolna1

Общинската сесия в община Долна Митрополия започна с коледуване. Дружното веселие на коледарите от групата по проект „Твоят час“ при СУ „Васил Априлов“ придаде атмосфера на радост и на надежди у общинарите. Във фоайето на училището уредиха своите коледни изложби клуб „Забавно ателие“ и „Арт работилничката за хубави неща“ – изяви по проект „Твоят час“. Изложба от обредни хлябове, в омесването на които се включиха бабите, майките, а и самите ученици. С наричания „Колко здравец по планина, толко здраве в тая къща, в тая къща, в таз дружина!“ коледарите пожелаха здраве, берекет, късмет и успехи на Общинския съвет.

27.12.dolna2

Учениците от клуб „Креативна работилница“ изненадаха кмета на общината Поля Цоновска. Те поднесоха изработени от тях красиви коледни картини, изпълнени с много символика за тайнството на Святата Коледна нощ. На свой ред децата си тръгнаха от там с коледни пожелания и много приятни изненади.

27.12.dolna3

Кулминацията на коледното тържество е възстановката на коледната традиция –  на Бъдни вечер – паленето на бъдника, месенето на хлябове, дряновата тояга и посрещането на добри гости – коледари. С обичаните от всички народни ритми отправиха своя поздрав децата от клуб „Народни танци“ към училището.

27.12.dolna4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: