Спектакъла „Коледна приказка“ представиха третокласници от НУ „Отец Паисий“ – Плевен

23.12.2016 10:41

23.12.otec1

В навечерието на Коледните и Новогодишните празници, третокласници от НУ „Отец Паисий“ представиха своя спектакъл „Коледна приказка“ на сцената на НЧ „Лик“. Идеята е на техните класни ръководители Даниела Начева, Мариана Косева, Маринела Йончева и Валентина Попова. Предпремиерното представление на 19 декември бе благотворително за децата със специални образователни потребности, обучаващи се в Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование.

23.12.otec2

Премиерата за малките артисти бе за техните родители на 22 декември, а на 23 декември се състояха две представления, съответно за първа и втора смяна на учениците от НУ „Отец Паисий“. С този спектакъл третокласниците поздравиха своите съученици за празниците, като представиха възстановка на народните обичаи „Бъдни вечер“, Коледуване“ и „Сурвакане“. В постановката не липсваха и съвременните персонажи – джуджетата на дядо Коледа, които правят играчките за децата, коледната елха, родното врабче и др.

23.12.otec3

В програмата участва също вокална група „Усмивка“ при НУ „Отец Паисий“ с изпълнения на три нови коледни и коледарски песни по аранжимент на Петя Карабакалова и Митко Митков: „Елхите греят“, „Светъл празник“ и „Бяла Коледа“. Песента „Бяла Коледа“ с впечатляващия тривременен неравноделен метрум на ръченицата прозвуча за първи път пред плевенска публика на запалването на коледната елха пред Община Плевен. На 22 декември своя коледен музикален поздрав вокалната група с ръководител Елка Пъшева поднесе и пред бъдещите първокласници от ЦДГ „Щастливо детство“, които получиха малки подаръци от четвъртокласниците на НУ „Отец Паисий“.

23.12.otec5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: