Успешна година изпращат учениците и учителите от НУ „Отец Паисий“ – Плевен

21.12.2016 18:12

21.12.otec1

Отминаващата 2016-та година за учениците от НУ „Отец Паисий“ завършва с много успехи и награди. От началото на тази учебна година тринадесет млади математици са се класирали на престижни места в математически състезания. Първите си математически победи отбелязаха първокласниците Мартин Станев с трето място от Коледното математическо състезание, Вяра Кънева и Валентин Макарски, съответно с второ и трето място на МС „Иван Салабашев“. В Коледното математическо състезание са се класирали второкласниците Павел Желязков – на второ място, Константин Василев и Мартин Ненчев – на трето място На трето място е и Андрея Филева от трети клас. В МС „Стоян Заимов“ с трето място е отличен Росен Иванов от втори клас. Третокласникът Константин Димитров пък има трето място от математическия турнир „Черноризец Храбър“. Трима от математиците на училището са се класирали в повече от едно състезание. Това са второкласникът Томи Хаджийски, който е на второ място в МС „Стоян Заимов“ и в Коледното математическо състезание. Четвъртокласникът Пламен Василев е с първо място от Коледното математическо състезание и трето място в математическият турнир „Черноризец Храбър“. Неговият съученик Преслав Димов има две трети места, съответно в МС „Стоян Заимов“ и в Коледното математическо състезание, а в математическият турнир „Чреноризец Храбър“ завоюва второ място. Петима четвъртокласници, получили над 76% точки, се класираха за областния кръг на олимпиадата по математика. Това са Петър Радоловски, Александър Доцев, Петър Петров, Ния Несторова и Преслав Димов.
В състезанието по български език на учебна школа „Гений“, което тази учебна година се провежда за първи път с четвъртокласници, на първо място се класираха Пламен Василев и Бояна Петрова, на второ място – Кристин Попов, на трето място – Вяра Кръстева, Руман Ангелов и Преслав Димов.
Второкласничката Татяна Македонска е отличена от РБ „Христо Смирненски“ в Регионалния творчески конкурс „Магията на доброто около нас“, посветен на 100 г. от рождението на Роалд Дал.
На Четвъртия лекоатлетически турнир „Децата на Плевен“ НУ „Отец Паисий“ излъчи седем медалисти. Първокласникът Йордан Вълов е със златен медал от дисциплината бягане 60 м и със сребърен медал на дълъг скок от място. С два златни медала от двете дисциплини е второкласникът Томи Хаджийски. Бронзови медалисти на скок дължина от място са второкласниците Константин Василев и Магдалена Минчева. Със сребърни медали от бягане 60 метра са Александър Иванов, Мартин Георгиев и Павел Велков от четвърти клас.
Учениците от НУ „Отец Паисий“ в Плевен се радват и на осъвременен компютърен кабинет с десет нови компютърни конфигурации на стойност 8178 лв. Новото оборудване е закупено с бюджетни средства на училището и увеличава възможностите за качествено образование в часовете по ИКТ. Ново е и обзавеждането на коридорното пространство на четвъртия етаж в училището. Пейки и шкафове с пъстри цветове внасят настроение и удобство в учебно-възпитателния процес. Обзавеждането е за 2460 лева. Средствата са осигурени също от училищния бюджет, като идеята е постепенно всички коридорни пространства в сградата да бъдат преобзаведени.

21.12.otec2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: