СКШ „Спартак Плевен XXI“ завърши годината с Коледен турнир

19.12.2016 7:23

19.12.chess1

На 18 декември в зала „Спартак“ се състоя детски коледен турнир по шахмат, организиран от СКШ“Спартак Плевен XXI“. Турнирът се състоя в 9 кръга и бе спечелен ученика от НУ“Христо Ботев“ Кристиан Георгиев, който набра 7 точки. Със същия брой точки на второ място остана Владимир Върбанов от МГ „Гео Милев“, а трети е Кристиан Милев също от НУ „Христо Ботев с 6 точки. След турнира по шах се проведе и коледно тържество. От ръководството на клуба направиха приятна изненада на децата, като им организираха увеселителен турнир по „комбиниран шах“, който бе посрещнат много радушно от малчуганите. Всички участници получиха награди, като освен от ръководството на клуба бяха поздравени и от една от най-силните му състезателки Гергана Димитрова, която съвсем наскоро спечели „Купата на България“ до 18 години. Коледното тържество завърши с разрязването на традиционната „шахматна торта“.

19.12.chess2
С този турнир СКШ „Спартак Плевен XXI“ завърши състезателната 2016 година. В нея клуба спечели 6 медала, един от които е златен и още 9 места в призовите шестици от Държавни първенства. В турнирите за Купата на България клубът спечели 6 медала, 5 от които които са златни. СКШ“Спартак Плевен XXI“ участва с отбори в пет Държавни отборни първенства в различните възрастови групи, като по този показател е първи в България за 2016 г. Всичките му представителни отбори се класираха в призовите шестици. СКШ „Спартак Плевен XXI“ е и един от малкото клубове ,който развива спорта във всички възрастови групи. Най-малкият му състезател е ученикът в НУ „Христо Ботев“ Мартин Попов, който едва 7-годишен вече има призово място от Купа на България. Най-възрастният му състезател, 85-годишния Николай Ненчев, който участвува в отбора на ветераните, пък е най-възрастният сътезател в България, участвал през годината на държавни първенства. Клубът даде 4 национални състезатели, като 12-годишната Белослава Кръстева стана 6-та в Европа. Гросмайстор Красимир Русев пък отново намери място в най-добрите спортисти на Плевен за 2016 г. Клубът бе и домакин на Държавните индивидуални първенства до 8,10,12 години, мъже и жени.
Първото състезание, в което ще участва СКШ „Спартак Плевен XXI“ през 2017, е турнирът за „Купа Ивис“ през месец януари в София.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: