„Плевен за Плевен“ представя: Номинации „Треньор на годината“ – Плевен 2016

15.12.2016 10:28

На 16 декември, петък, от 11 ч. в Актовата зала на Община Плевен ще се проведе традиционната церемония „Спортист на годината“. Номинациите са в няколко категории – „Спортист на годината“, „Млади таланти“, „Перспективни състезатели“, „Отбор на годината“ и „Треньор на годината“.
Номинациите на спортните клубове вече са факт, като специална комисия, определена със заповед на кмета на Община Плевен Георг Спартански, ще избере сред тях най-достойните за 2016 г. В очакване да научим имената на победителите в поредица от материали „Плевен за Плевен“ представя номинираните в отделните категории. Подреждането е по азбучен ред според спорта, в който се представят отделните състезатели.
След като представихме номинираните в категория „Спортист на годината“, „Перспективни състезатели до 18 години“, „Млади таланти до 14 години“ и „Отбор на годината“, ето кои са тези в категория „Треньор на годината“.

Georgi TonchevГеорги Тончев – Боксов клуб „Спартак – Плевен“

Негови състезатели са спечелили през годината 21 медала на Държавни лични и отборни първенства, от които 5 златни, 6 сребърни, 10 бронзови медала. Трима национални състезатели. Треньор в СУ „Георги Бенковски“ – Плевен.

 

 

 

 

 

 

Desislava LachovskaДесислава Лачовска – КБИ „Петромакс“

Втори дан карате-до шотокан. Треньор в СУ „Георги Бенковски“ – Плевен, чийто състезатели през годината са спечелили 19 медала, от които 13 златни, 4 сребърни и 2 бронзови на национални и международни първенства и купи. Подготвени 5 национални състезатели.

Galq NikolovaГаля Николова – АК „Георги Дъков“

Треньор на всички състезатели в клуба, с които през настоящата година от Държавни първенства са завоювани 26 медала – 10 златни, 6 сребърни, 10 бронзови. Двама национални състезатели – Полина Макаева и Геновева Иванова.

 

 

 

 

 

 

Georgi Getov

Георги Гетов – СКЛА „Спартак“

Треньор на Тихомир Иванов, класирал се на 10-о място на Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 на висок скок с резултат 229 см. Същият състезател през годината завоюва пето място на Европейско първенство – мъже в Амстердам, първо място на Балканско първенство – мъже в Румъния, първо място на Държавно първенство за мъже в зала и на открито.
Георги Гетов е треньор и на Матилда Ангелова, Михаил Иванов, Браян Пейчев – всички състезатели участват в класацията „Спортист на годината“ 2016.

 

 

 

 

Nikola NikolovНикола Николов – АК „Плевен 2014“

Състезателите му са завоювали през настоящата година общо 13 медала от Държавни първенства – 1 златен, 8 сребърни, 4 бронзови, 3 медала от Европейски детски игри – 2 сребърни и 1 бронзов. Състезателят му Габриел Владимиров се класира на 6 място на Балканско първенство за старша възраст в Турция, а Добромир Николов – на второ място на 100 м с препятствия, щафета 4х60 м и трето място скок на височина на Европейски детски игри в Чехия. Същият постигна и първо място на Държавно първенство на 100 м с препятствия.

 

 

 

Ilia KirilovИлия Кирилов – ЛСК „ВИА“

През годината неговите състезатели са завоювали по едно първо и второ място скийт – мъже, 3 втори места младежи – лично и отборно, едно трето място – кадети. Майстор на спорта по ловна стрелба и национален състезател.

 

 

 

 

 

 

Kiril BachvarovКирил Бъчваров – ПК „Инвиктус“

Треньор и основател на ПК „Инвиктус“. Негови състезатели са участвали на всички държавни първенства, като спечелиха призови места, от които и златен медал на 50 м бруст.

 

 

 

 

 

 

 

Vladimir PetkovВладимир Петков – СКТМ „Тетрон“

Треньор и все още активен състезател в клуба. През годината мъжкият отбор в ДОП зае шесто място в „Б“ РГ, а женският – седмо място в „А“ РГ. Владимир Петков има трето място на смесени двойки и пето място мъже в ДИП.

 

 

 

 

 

Hristinka IlievaХристинка Илиева – СКШ „Плевен XXI“

Майстор на спорта по шах. През годината най-голям успех постига със своята 8-годишна състезателка Нора Рашева, която участва на Световно първенство за момичета до 8 години и завоюва осмо място. Същата състезателка се класира на Европейско първенство на страните от ЕС – трето място до 8 години, три първи места на ДП – на класически шах, блиц – 8 години и ускорен шах за 12 години. Отборно 12-годишните момичета завоюваха и две трети места на класически шах и блиц отново с участието на Нора Рашева.

 

 

 

Mihail GigovМихаил Гигов – СКШ „Спартак Плевен XXI“

Международен майстор по шах. Седем от неговите състезатели през годината се класираха в призовите шестици на ДП и Купа „България“, а отборът до 12 години – момчета в ДОП се класира на трето място.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: