Учениците от НУ „Отец Паисий“ – Плевен отбелязаха Десети декември

10.12.2016 10:34

10.12.otec1

Десети декември – Денят на признателността на Плевен към загиналите за неговото освобождение, бе тържествено отбелязан в НУ „Отец Паисий” с откриване на изложба от рисунки и постери и празнична литературно-музикална програма под мотото „Плевен падна! Вам поклон!”.
Тържеството бе открито от Директора на училището г-н Иван Вълков, който припомни, че боевете за Плевен и неговата обсада са изиграли решаваша роля за Освобождението на България и затова в нашия град и околностите му има няколко музея и десетки паметници, увековечаващи подвига на руските, финландските и румънските войни. Иван Вълков пожела на възпитаниците на НУ „Отец Паисий” да растат здрави и щастливи в свободен Плевен.

10.12.otec2
Акцентът в изложбата е представянето на интересни факти за паметниците и историческите забележителности, посветени на Освобождението на Плевен, чрез които историята да оживее със своите легендарни герои.
Празничната литературно-музикална програма започна с „Песен за България” в изпълнение на вокалната група „Мики Маус” при училището с ръководител Елка Пъшева. Облечени с тениски с лика на Васил Левски, четвъртокласници от клуб „Млади възрожденци” с ръководител Цветанка Ангелова рецитираха патриотични стихове в съчетание с презентация на фотоси и картини от военните действия.
Специален гост на тържеството бе Васил Копчев – почетен председател на Общински комитет „Васил Левски” в Плевен, който подари книги за живота и делото на Апостола за училищната ученическа библиотека.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: