Учениците от ОУ „Св. Климент Охридски” честваха 139 години от Освобождението на Плевен

09.12.2016 14:32

praznik2

Ден преди 10 декември, когато честваме Освобождението на Плевен, в ОУ „Свети Климент Охридски” се проведе празнично мероприятие.

Бе оформен кът с плакати и презентации, който бе подготвен с помощта на Снежанка Николаева, класен ръководител на 3б клас и Валя Тачева, класен ръководител на 4б клас, разказа библиотекарят в училището Ваня Иванова.
Учениците от 3б клас и 4б клас рецитираха стихотворения, пяха патриотични песни и създадоха истинска празнична атмосфера сред ръководството на училището, други учители и гости. В залата се почувства онази сила, която ни кара да се гордеем с нашия роден град и славното ни минало.

По традиция за място на мероприятието беше избрана отново Актовата зала на училището.

praznik

 

Концертите протекоха на два етапа. От 11.00 учениците от 3б и 4а клас пяха и рецитириха пред малките гостенчета – деца от ДГ 18  и ДГ „Трети март“. Малчуганите, заедно с директорите и учителите на детските заведения, слушаха с интерес празничната програма на каките и батковците. В края на първия концерт-рецитал Веселка Великова, зам. директор по учебната дейност, се обърна към малките гостенчета с думите, че за училището би било чест след детската градина те да станат бъдещи първокласници, а впоследствие и възпитаници на ОУ „Св. Климент Охридски“-Плевен.

praznik1

 

Втората част от програмата 3б и 4а клас беше изнесена пред учениците от прогимназиалния етап на училището. По повод празника,  учители и ръководство бяха изготвили специални брошури, съдържащи исторически данни от миналото на Плевен,  а рисунките бяха посветени на значими исторически забележителности – Панорамата, Община Плевен и Мавзолеят – друга атрактивна част от честването на 10 декември,  отново дело на учениците от 3б и 4а клас на ОУ „Св. Климент Охридски“.

Информация и снимки: Ваня Иванова, библиотекар в ОУ „Св. Климент Охридски“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: