Продължава делото срещу шофьор, причинил тежка катастрофа с двама загинали край Ясен

05.12.2016 9:00

sad

За днес е насрочено заседание в Окръжен съд – Плевен по дело срещу шофьор, обвинен в причиняване на катастрофа с двама загинали край Ясен.

Обвинителният акт бе внесен от Окръжна прокуратура – Плевен в началото на годината. Обвинението е срещу Ерсин  К. за това, че на  22.02.2015г. на път между гр. Плевен и  с. Ясен,  в близост до моста на река Вит,  при управление на лек автомобил „Опел- Вектра“, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на двама души – на Бойка А. и на Цветан Ц., както и средна телесна повреда на Бисер Д. Катастрофата е станала между „Опел Вектра”, шофиран от Ерсин и „Опел Корса”. Според обвинителния акт „Опел Вектра”-та се е движил със скорост от 110,42 км/ч. Ерсин задействал спирачната система, изгубил контрола върху превозното средство и навлязъл в насрещната лента. Така той и причинил челен удар с другия насрещно движещ се лек автомобил, който се движил със скорост 45,29 км/ч.

Като водач на лек автомобил обвиняемият е нарушил  Закона за движението по пътищата: като с поведението си е създал  опасности и пречки за движението, поставил в опасност живота и здравето на хората, не съобразил поведението си  с пътните знаци и с пътната маркировка и се движил със скорост по-висока от допустимата, се посочва в прессъобщението на Окръжна прокуратура – Плевен.

Заседанието днес е насрочено за 10 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: