41-годишен от Славяново и аверът му софиянец задържани за серия от кражби

01.12.2016 12:01

police beleznici1

Извършители на серия кражби са задържани при операция на врачански криминалисти и колегите им от ГД „Национална полиция“, съобщават от Пресцентъра на МВР.

Специализираната полицейска операция е проведена на 26 ноември и ранните часове на 27 ноември. Действията са предприети от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР – Враца, на РУ – Враца и на сектор „Грабежи“ при ГД „Национална полиция“ във връзка с водени редица досъдебни производства.

В хода на спецакцията са задържани криминално проявените и осъждани П.М. /43 г./ от София и Й.Т. /41 г./ от Славяново, обл. Плевен. При извършените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установена съпричастността им към поредица от кражби, извършени на територията на Враца. Според събраните до този момент данни, от края на юли до края на август т.г. мъжете са проникнали в пет магазина и четири офиса, откъдето отнели пари, компютри, лаптопи, таблети, флаш памети, лотарийни билети и други вещи.
В хода на спецакцията са извършени претърсвания на осем адреса на територията на София, Ботевград и селата Мировяне, Трудовец и Малорад. Иззети са множество доказателства за извършените посегателства. Проведени са редица разпити.
На П.М. и Й.С. са наложени постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“. Продължава работата по документиране на цялостната им престъпна дейност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: