Млади доброволци от БЧК – Плевен присъстваха на обучение по репродуктивно здраве

01.12.2016 15:50

bchk2

На 1 декември доброволците от Български младежки червен кръст – Плевен присъстваха на обучение по репродуктивно здраве. Специалисти от Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Света Елисавета разговаряха с младежите по теми, свързани с полово предаваните заболявания, както и планираното забременяване. Поводът за срещата бе Световният ден за борба срещу СПИН, който се отбелязва днес, съобщават от здравното заведение.

bchk3

Срещата премина под мотото „Ние се учим да живеем правилно“. Темите, които бяха дискутирани в центъра са:

ХИВ и СПИН – смъртна присъда или хронична инфекция. Официална статистика на заболелите в България и област Плевен”, представена от д-р Светла Блажева, специалист по клинична имунология; „Полово предавани болести. Хепатит B и С. Микроорганизмите причиняват ли безплодие?”, лектор д-р Светлана Пачкова, микробилог. Темата, която бе представена д-р Добринка Гинчева, д.м., специалист по акушерство и гинекология е „HPV и  репродуктивни последици. Задължителна ли е ваксината срещу рак на шийката на матката и кога?”  Доброволците ще се включат и в темата ”Мястото на психолога в живота на ХИВ позитивните. Семейно планиране.” представена от Анелия Рангелова – психолог към МЦ КИРМ – Плевен.

bchk1

Доброволците изразиха готовност и желание да проведат допълнителни обучения заедно с техни връстници по тези и други теми, които вълнуват младите.

Снимки: Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Света Елисавета

#тагове:

НАЙ-НОВИ: