Плевенчани получиха най-високото отличие на Министерство на културата – „Златен век“

29.11.2016 16:11

29.11.zlatenvek

На официална церемония, която се проведе по традиция в Месеца на народните будители – ноември, именити наши творци и артисти бяха удостоени от министър Вежди Рашидов с най-високото и престижно отличие на Министерството на културата – наградата „Златен век“. Сред тях са и двама плевенчани – диригентът проф. Пламен Джуров и продуцентът Магърдич Халваджиян.
„Министри идват и си заминават, президенти идват и си отиват, но символите, знаците, хералдиката на една държава, това са „печатите” на тази държава. Държавата не си отива. Така че днес ви благодаря, че сте тук, да сте живи и здрави. Тази година награждаваме най-талантливите, догодина – пак най-талантливите и така до безкрайност, защото културата няма да умре”, увери министър Рашидов в началото на церемонията, състояла се в Огледалната зала на Национална галерия – „Двореца”.
Най-високото отличие на Министерството на културата – наградата „Златен век”, се присъжда на изтъкнати личности, допринесли за развитието на българската култура и национална идентичност – художници, музикални творци, писатели, езиковеди, театрали, журналисти, мениджъри в областта на културата, както и меценати.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: