Плевенска фирма без необходимата регистрация праща гурбетчии в Англия

25.11.2016 13:44

rabota

Плевенска фирма изпраща хора за работа в Англия без да има необходимата по закон регистрация за извършването на посредническа дейност. Това съобщи днес на пресконференция директорът на Инспекция по труда – Плевен Борис Петков.

Случаят е от преди два дни и нарушенията излезли наяве след сигнал на седем гурбетчии, пристигнали в Англия, но се оказало, че няма кой да ги посрещне и да ги настани, за да започнат работа. Седмината се оказали на жп гара, където пренощували върху куфарите си. На следващия ден нещата се оправили – фирмата успяла да си свърши работата до край и хората са били настанени за работа.

По-притеснителното за нас е, че тази фирма извършва такава посредническа дейност без да има издадените необходими документи за това, коментира шефът на Инспекцията по труда. От там бързо намерили управителя на фирмата, оказало се че тя дори няма официален офис.

Глобата, която може да бъде наложена на управителя на фирмата в този случай, е около 5000 лв., поясни Борис Петков.  Ще припомним, че на сайта на Агенцията по заетостта им списък с фирмите – посредници за работа у нас и в чужбина и е добре всеки, решил да ползва такава услуга, да провери дали срещу него стои легална фирма или не.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: