Край на сватби и кръщенета по тротоари, площади и улици в община Плевен, ще се налагат солени глоби

25.11.2016 14:31

mladojenci

Забрана за провеждането на сватбени и други семейни тържества на места, общинска собственост като тротоари, улици, площади, междуучилищни пространства, градини, паркове и други територии, както и за открити частни имоти, с които се нарушава обществения ред и спокойствието на гражданите, са част от промените, които бяха приети вчера от Общински съвет – Плевен по отношение на Наредба 1. Именно тя касае обществения реди опазването на общинските и други имоти за общо ползване на територията на община Плевен.

Конкретно за тази нова забрана председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев обясни днес пред журналисти, че предвидените глоби за нейното нарушаване са от 2000 до 15 000 лв. При повторност санкцията може да стигне и 50 000 лв.

Съгласно приетите вчера промени се забранява и – носенето или ползването на хладни оръжия на обществени места, освен когато се касае за културни или спортни нужди или за военни цели; късането и изкореняването на общински цветя и храсти; извършването на дейности, причиняващи шум, отделянето на прах, вибрации и други надвишаващи допустимите норми, съгласно действащото законодателство на Р България; носенето на огнестрелно и газово оръжие в заведения, дискотеки, училища и други обществени сгради, с изключение на охраната им и т.н.

Предложенията за промени в Наредба 1 са били внесени от Паулина Кирова, секретар на Община Плевен, Лидия Петкова, началник на Първо РУ – Плевен и Росен Русанов, кмет на село Буковлък, където най-вече има традиция всякакви семейни тържества да се правят на открито по улиците.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: