Дела срещу двама шофьори, избягали от катастрофи със загинали, гледат днес в Окръжен съд – Плевен

25.11.2016 8:42

20.04.ptp

Заседания по две дела за тежки катастрофи със загинали ще се проведат днес в Окръжен съд – Плевен. От 10 часа трябва да започне заседание по дело за пътен инцидент от 25 август 2014 г. в плевенско село. Обвиняем е Д.Д., който на кръстовище в селото при управление на джип нарушил правилата за движение по пътищата като се движил в населено място със скорост 83.55 км./ч. при разрешена скорост от 50 км./ч. и по непредпазливост причинил смъртта на П. Л. и комбинирана средна телесна повреда на К. И.

Д.Д. е бил без шофьорска книжка, тъй като са му били отнети контролни точки и СУМПС на 09.05.2013 г.. След извършване на деянието е избягал от местопроизшествието.

За 10,30 часа е насрочено заседание по дело за катастрофа от 17 февруари тази година. Обвиняем е М.М., който отново в плевенско село при управление на товарен автомобил нарушил правила за движение: чл.40, ал.1 и 2 от Закона за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на А. А. И този шофьор след инцидента е избягал от мястото на произшествието.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: