Танцов състав „Сборенка” при НЧ „Георги Парцалев -1901” – Левски стана на 5 години

22.11.2016 11:21

sborenka3

Танцов състав „Сборенка” отбеляза 5-та годишнина от своето създаване в читалище „Георги Парцалев-1901” с юбилеен концерт на 19 ноември, информират от Пресцентъра на Община Левски. С  изключително голям интерес от страна на публиката в съботния ден, с красотата от багрите на националните носии и ритмите на българските народни песни и танци беше белязан 5-ия рожден ден на танцьорите и певците от „Сборенка” .

sborenka

В наситената с народен дух атмосфера говореха сърцата на участниците в близо 3 часовия концерт: ТС „Сборенка” , Дует „Славей”,  ВГ ”Дивна”, ДТС „Звънчета”, Танцова формация ”Луди ,млади”, Мъжка певческа група „Патриоти”.

Специален поздрав за юбилярите и публиката в Левски отправи известният  родопски гайдар – Стоян Маджаров.

Танцов състав „Сборенка” при  НЧ „Георги Парцалев 1901”, гр. Левски с худ.ръководител  Даринка Богданова, доказва своя талант и любов към народното изкуство с  множеството  отличия от фолклорни фестивали в страната за петте години от своето съществуване.

На  Националния  фолклорен фестивал „Фолклорен извор” в Царевец, ВГ „Дивна”печели златен медал в категория певчески състави за обработен фолклор.Там  НЧ „Георги Парцалев 1901” получава награда от Министерството на културата  за цялостен принос.Танцов състав „Сборенка”печели първо място и на  VI-ия Национален фолклорен фестивал”Насред мегдана в Арбанаси”в категория танцово изкуство за възрастни.Златен медал е присъден на  ТС”Сборенка” и на ФФ“Искри от миналото“в Априлци  в категория танцово изкуство.С първо място се завръща  ТС”Сборенка и от Фолклорен фестивал „С хоро и песен във Водица всяка есен”и това са една малка част от отличията през годините.

sborenka_lubka

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави рождениците с благодарност зa удоволствието което доставят, стремежа да съхранят българската културна традиция и пожелание талантът им да търси и намира изяви на наши и международни сцени .

И на Рожен ден като на рожден ден –  с торта и подаръци.

Снимки: Пресцентър, Община Левски

sborenka1

sborenka2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: