Четири медала от три турнира за шахматистите на „Спартак Плевен XXI“

21.11.2016 7:28

shah

Четири медала донесоха от три турнира шахматистите на „Спартак Плевен XXI“, съобщават от Клуба.

На 19 и 20 ноември в Благоевград се състоя турнира за Националната Купа „Виктори“.

Тя включваше състезания по ускорен шах и блиц. Състезателите играеха в общ турнир в 9 кръга по „Швейцарска Система“, като допълнително се правеха класации за групите до 16, 18 и 20 г., за юноши и девойки. Отлично се представи състезателката на „Спартак Плевен XXI “ Гергана Димитрова. И в двата общи турнира тя набра по 9 точки, които и бяха достатъчни да спечели златните медали и по ускорен шах и по блиц при девойките до 18 години.

На 19 ноември в София в „МОЛ България“ се състоя детския турнир за „Купата на МОЛ България“. В него участваха 67 състезатели, които играха 7 кръга по „Швейцарска Система“. И тук турнирът бе общ като след това се правеха класирания за възрастови групи до 6, 8 и 10 години. Групата на „Спартак Плевен XXI “ бе от трима състезатели. shah2И тримата се представиха отлично като за пореден път зарадваха своя треньор Михаил Гигов.

Седем годишният Мартин Попов се класира 7-ми в общия турнир с 5 победи и 2 загуби и това му бе достатъчно да спечели  златния медал в групата до 8 години. В същата група неговият съотборник Велислав Василев спечели 4 точки и се класира на 5-то място. Толкова точки спечели и Катрин Нинова, с което тя взе бронзовия медал при момичетата до 10 години.Това е втори медал за Катрин през в рамките на месец, след като преди 20 дни тя спечели и медал от турнир в Гърция.

shah3

shah1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: