Певческата група „Вълшебни звуци” от село Победа отпразнува своята 12-годишнина

21.11.2016 11:18

21.11.pobeda1

С празничен концерт, посветен на Деня на християнското семейство, при НЧ ”Зора 1990 г.” село Победа отбеляза своята дванадесет годишнина. Тържественото събитие бе организирано съвместно с НЧ ”Надежда – 1900 г.” с. Чавдар, като в него освен гостите от Община Долна Митрополия, участие взеха самодейни колективи от Община Чавдар. Талантливите самодейци под ръководството на художествения ръководител Надка Томова представиха на сцена народни песни – обработен фолклор, като предизвикаха бурни аплодисменти в пълния читалищен салон. Двете читалища си размениха поздравителни адреси и символични подаръци в знак на зародилото се приятелство между колективите. Читалищното настоятелство на НЧ”Зора -1990г.” с Победа изказа своята благодарност на читалищния екип и лично на Кмета на Община Чавдар г-н Пенчо Геров, за гостоприемството и оказаното съдействие при осъществяване на съвместния празник.

21.11.pobeda2
Любезните домакини с гордост показаха на гостите Археологическият парк „Тополница“, намиращ се в село Чавдар в местността „Св. Петка“. Паркът е открит официално на 27.10.2012г. В него могат да бъдат видяни жилищни сгради, които са изградени по план и реконструкция на намерените останки от раннонеолитно селище, датирано от преди 7000 години. Там е намерена една от най-старите култури в Югоизточна Европа. В парка са включени работилници за каменни оръдия, керамични съдове, обработване на кожи и се помещава просторна експозиционна зала, в която се разказва историята на намерените седем културни пласта в селищната могила.
В Храма „Света Петка” всички запалиха свещичка за здраве и си пожелаха нови приятелски срещи и творчески успехи.
Удовлетворени от всичко видяно – обновени и поддържани читалищни зали и салон, библиотека с много нова художествена литература, многобройни и разнообразни артистични костюми, прекрасен площад с озеленени пространства и обновени общински сгради, се убедихме, че село Чавдар е наистина европейско село, с гордост носещо определението ПЕРЛАТА НА СРЕДНОГОРИЕТО, споделят от певческата група.

21.11.pobeda3 21.11.pobeda4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: