Ученици от ПГРТО – Плевен с открит урок в офиса на голяма банка

18.11.2016 9:28

pgrto1

За поредна година Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен се присъедини към инициативата Световната седмица на предприемачество, организирана в цял свят и подкрепена от Джуниър Ачийвмънт България. Вчера се проведе открит урок по предприемачество в залата за презентации в централния офис на Societe Generale Експресбанк, информират от плевенската гимназия.

pgrto

В ролята на  бизнес консултант – доброволец влезе господин Сашо Бетов – директор на централния офис на Societe Generale Експресбанк – Плевен. Той припомни на учениците правните форми на предприятията, които същевременно са и клиенти на банката. Запозна ги с начините и изискванията за кредитиране на МСП. Чрез доста дружелюбна и шеговита лекция разказа за необходимите първи финансови стъпки на предприемача. Според Сашо Бетов всеки един предприемач трябва да ”живее и гори”, за да бъде бизнесът му успешен. На него се падна и честта да награди победителите в обявените от МО по икономически дисциплини училищни конкурси. С грамота и подарък за най-добра презентация – „Известни световни предприемачи” бе отличена Габриела Илиева от ХIв клас, професия „Икономист“, специалност „Икономика и мениджмънт“.

За  най-добро есе на тема „Моята представа за предприемача – изработване на огледало на мненията” беше отличена Моника Цонова от ХIб клас, професия „Ресторантьор“, специалност „Кетъринг“.

pgrto2

На Сашо Бетов бе връчена грамота за бизнес доброволец, включил се в инициативата на Световната седмица по предприемачество 2016 г. Всички участници в събитието получиха сертификати за участие и първи финансови уроци за това как да направят следващата стъпка в своето професионално развитие.

Снимки: ПГРТО – Плевен

pgrto3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: