Изправят пред съда в Плевен днес ученичка, обвинена в кражба

17.11.2016 8:34

prisada

Днес в Окръжен съд – Плевен ще се проведе заседание по дело срещу ученичка, обвинена в кражба на дамска чанта и ползване на чужда дебитна карта.

Обвинителният акт е изготвен от Окръжна прокуратура – Плевен срещу Мария Г. Тя е обвинена за това, че на  02.12.2015 г. в гр. Плевен, като непълнолетна, но можейки да разбира свойството и значението на деянието си и да ръководи постъпките си, от  магазин в търговски комплекс „Макси център”,  в немаловажен случай отнела чужда движима вещ – дамска чанта, с вещи и 60 лева, всичко на обща стойност 156.30 лв., от владението на собственичката, без съгласието й, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 194, ал.1, вр. чл. 63, ал.1, т.3 НК, се посочва в обвинителния акт.

Девойката е обвинена и за това, че същия ден в Плевен, при условието на продължавано престъпление, през непродължителен период от време, на два пъти на терминал, използвала платежен инструмент – дебитна карта  без съгласието на титуляра, въвеждайки неправилен ПИН и извършвайки проверка на салдо – престъпление по чл. 249, ал.1, вр.чл. 26, ал.1, вр чл. 63, ал.1 НК.

Обвиняемата е ученичка. На 02.12.2015 г. пострадалата, която работила в магазина си оставила дамската чанта във фоайето, под плот на бюро. Докато жената била ангажирана, в помещението влязло непълнолетното момиче, което използвало, че няма никого, бръкнало под плота и  взело чантата. След като напуснала помещението Мария, проверила съдържанието на чантата. Още същия ден използвала дебитните карти, като на банкоматно устройство въвела погрешен ПИН код.

Заседанието днес е насрочено за 10,30 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: