Без коледен базар с гащи, чорапи и сутиени в Плевен тази година

14.11.2016 15:37

7.12.sergii

Коледният базар, във вида, с който бяхме свикнали през последните години в Плевен, вече е история. Това категорично стана ясно днес от изявление пред медиите на кмета Георг Спартански. Той подчерта, че миналата година е нямало как при свършен факт коледният базар с гащи, сутиени, мушами, цървули и чорапи, да не се състои, тъй като вече е имало подписан договор с организатора. Тази година обаче коледен базар в този вид няма да има.

Кметът прикани фирми, които искат да направят истински коледен базар, каквито са традициите с новогодишни къщички, където да се предлагат на плевенчани греяно вино, сладкиши, украси и сувенири, да заявят това свое желание.

Спартански подчерта, че и не е редно Общината да е мащеха за плевенския бизнес, който плаща наем на помещения, за да предлага стоката си или данъци за собствени имоти, и да е донор за всякакви амбулантни търговци от всички краища на страната, които се изсипват в Плевен за коледния базар.

Кметът добави, че и лунапарковете, които в предишни години се разполагаха на паркинга зад Мавзолея, вече няма да се позволява да са там.

Снимка: архив, Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: