Хлапета ще рисуват музика в плевенската Библиотека

11.11.2016 14:15

hlapeta

И този месец ще се проведе инициативата „Хлапета рисуват музика” в Регионална библиотека „Христо Смирненски” – Плевен.

Идеята е на зам.-директора на Библиотеката Оксана Цветанова като главното е децата да се възпитават чрез слушането и усещането като пресъздават върху листовете своите чувства породени от музиката, разказа пред „Плевен за Плевен” Ралица Петрова, ръководител на арт школа „Таланти” и художествен педагог на „Хлапета рисуват музика”. По време на заниманието минали месец малките творци са рисували докато са слушали „Пинк флойд”, основната задача обаче ще е да се научат да слушат класическа музика.

„Именно тя всъщност създава хармония. Така ще научат за различни произведения, емоциите изразени чрез цветовете и образите върху рисунката всъщност ще покаже тяхното възприятие и душевното им състояние от това, което чуват. Изобразителното изкуство и музиката вървят ръка за ръка, най- добрите произведения се получават от слушането на класическа музика”, каза още Ралица Петрова.

В предишното занимание на „Хлапета рисуват музика” са участвали деца от арт школата, от СУ “ Стоян Заимов“ и НУ „Христо Ботев“.

Участието е с предварително записване, тъй като местата са ограничени. Заниманията са подходящи за деца на възраст 10 – 11 години. След като приключи инициативата ще бъде подредена и изложба.

Следващата дата на „Хлапета рисуват музика” е 16 ноември, сряда, от 17,30 часа.

hlapeta1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: