Задържаха ало-измамник, опитал да измъкне пари от възрастна плевенчанка

10.11.2016 12:10

23.11.alo

На 8 ноември в Първо РУ-гр.Плевен е получен сигнал от 75-годишна плевенчанка. Жената е съобщила, че на същата дата около 13.30 часа на домашния си телефон е получила телефонно обаждане от непознат за нея, представил се за майор Христов от криминална полиция, информират от пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Той заявил, че е необходимо да предаде парична сума, с което да съдейства на органите на полицията за установяване и задържане на група телефонни измамници. Поискано е да хвърли плик с парична сума в размер на 530 лева през прозореца на жилището й.

Непосредствено след получаване на сигнала криминалисти от ОД на МВР – Плевен на адреса на потърпевшата задържат 20-годишен от село Беленци, община Луковит. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура – Плевен.

По случая е образувано досъдебно производство. 20-годишният е привлечен и разпитан в качеството на обвиняем, като е направил  самопризнания относно участието си в множество телефонни измами на територията на цялата страна. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: