В Кнежа представиха дейностите по проекта за енергийна ефективност на Общинския социален комплекс

09.11.2016 16:47

9.11.kneja

Кметът на Кнежа Илийчо Лачовски и заместник-министърът на енергетиката Николай Николов представиха днес дейностите по проекта за енергийна ефективност в Общински социален комплекс (Кухня майка). Гост на събитието беше областният управител на Плевен Ралица Добрева.
Проектът е финансиран по Норвежкия фонд и е продължение на вече одобрения за финансиране и изпълняващ се в момента проект за прилагане на мерки за енергийна ефективност в МБАЛ – гр. Кнежа, информират от Пресцентъра на местната управа. Дейностите включват монтиране на соларна инсталация – 20 броя слънчеви колектори, които ще доведат до значително енергоспестяване при работата в социалния комплекс. Благодарение на реализираните икономии ще се създаде възможност за по-ефективно използване на ресурсите, а от там – за приготвяне на храна за повече хора. Към момента в кухня майка се приготвя храна за над 480 лица. Дейност „Домашен социален патронаж“ обслужва над 180 потребителя.
Община Кнежа е един от големите ползватели на финансови средства от Норвежкия фонд, благодарение на ползотворната работа между Общината и Министерство на енергетиката.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: