В Кнежа продължават проекта за енергийна ефективност на болницата

08.11.2016 16:40

lekar konsultacii

Утре ще бъде подписан Анекс към Договор за безвъзмездна финансова помощ на проект „Изпълнение на мерки за енергийна ефективност в обществена сграда в гр. Кнежа”. Проектът е финансиран по Норвежкия фонд и е продължение на вече одобрения за финансиране и изпълняващ се в момента проект за прилагане на мерки за енергийна ефективност в МБАЛ – гр. Кнежа, информират от Пресцентъра на местната управа.

Дейностите включват монтиране на соларна инсталация – 20 броя слънчеви колектори, които ще доведат до значително енергоспестяване при работата в социалния комплекс. Благодарение на реализираните икономии ще се създаде възможност за по-ефективно използване на ресурсите, а от там – за приготвяне на храна за повече хора.

Към момента в кухня майка се приготвя храна за над 480 лица. Дейност „Домашен социален патронаж“ обслужва над 180 потребителя.

По проект „Осигуряване на топъл обяд в община Кнежа“ по Оперативната програма за храни се хранят 200 потребителя от Кнежа и селата, като броя на потребителите за пръв път от стартиране на проекта е толкова голям. В общинския комплекс се приготвя храна и за част от учениците в училищата на територията на град Кнежа – обслужват се над 100 ученика.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: