В побратимения с Плевен Ростов строят летище, мост, хотели и пътища за Световното по футбол

04.11.2016 15:39

4.11.rostov

С изпреварващи темпове се изпълнява строителството на един от най-мащабните обекти – стадиона „Ростов Арена”, в побратимения с Плевен град Ростов на Дон, който е сред руските градове домакини на Световното първенство по футбол през 2018 год. Като цяло дейностите са осъществени на 62 %, до края на годината се планира да започне затревяването на терена. Успоредно се извършва основна реконструкция на шест тренировъчни площадки.
Работи се усилено по строителството на новия летищен комплекс „Южный”. Тук са ангажирани 1550 човека на 14 обекта. Финансирането, на стойност 18 млрд. 306.2 млн. рубли, се осъществява от държавния бюджет на Русия. Досега извършените дейности представляват 50 % от общия обем. Към летището ще водят и два нови регионални пътя с обща дължина над 18 километра. Доизгражда се мост над река Дон, чийто пусков срок е м. декември 2017 год.
Обновява се и градският транспорт със закупуването на нови нископодови автобуси с голяма вместимост и трамваи. В хода на подготовката, след завършването на два хотела – „Ермитаж” и „Меркюр”, започва изграждането на още два – „Шератон” и „Хаят”. До края на идната година врати ще отвори и хотел „Доломан”. Активно се благоустрояват паркове и прилежащи пространства към спортни съоръжения, изгражда се нова инженерна инфраструктура и инфраструктурата за стадион „Ростов Арена”, подготвя се и закупуването на нови автомобили за спешна медицинска помощ и болнично оборудване.
През м. юни т.г. е даден старт на програмата „Градски доброволци”, също по повод предстоящото първенство. Само за два месеца са подадени над 1000 заявки. От началото на 2017 год. ще започне тяхното обучение и подготовка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: