Мартин Митев: Нека си спомним с почит и уважение за всички тези достойни българи, които ни учат как се обича България

01.11.2016 13:45

M_Mitev

По повод Деня на народните будители – 1 ноември, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев се обърна с поздрав към всички културни дейци, учители и съвременни будители от всички сфери и поколения.
„На 1 ноември честваме един от най-стойностните български празници – Деня на народните будители! Хиляди са знайните и незнайни книжовници, наставници и просветители, борци за национално освобождение, вдъхвали вяра в силите на народа ни за трудностите, пред които пътят на историята ни е изправял. Нека днес си спомним с почит и уважение за всички тези достойни българи, които ни учат как се обича България!“, се казва в поздравлението от председателя на местния парламент.
„Първи ноември е празник на нашата историческа памет, на националното ни самочувствие, празник на българския дух. Затова бих искал най-сърдечно да поздравя Вас – съвременните български учители, писатели, читалищни деятели, творци от всички сфери и поколения, будителите в най-широкия смисъл на думата. Пожелавам на всички Вас, чиято мисия днес е да опазвате и съхранявате българската духовност, здраве и благополучие. Не спирайте да будите съзнанието на младото поколение за това какво е наследството, което носим като история, духовност и традиция! Честит празник!“, завършва Мартин Митев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: