Любен Дилов-син в Плевен: Ивайло Калфин и проф. Халачев са най-подготвената кандидатпрезидентска двойка

01.11.2016 19:18

1.11.dilov1

Без съмнение, кандидатпрезидентската двойка Ивайло Калфин – проф. Любомир Халачев е най-подготвената и тя притежава най-добър капацитет – и управленски, и като опит. Това каза тази вечер в Плевен почетният председател на ПП „Гергьовден“ Любен Дилов-син. Навръх Деня на народните будители той подчерта, че това е и единствената двойка на тези избори, в която има ярък представител на духовността и културата в лицето на проф. Халачев. Никой друг не се сети да покани такъв човек в екипа си – за сметка на това имаме изобилие от генерали, сякаш се готвим да воюваме едновременно с петте си войника и двата си самолета, отбеляза Любен Дилов-син пред плевенчани.
Почетният председател на „Гергьовден“ заяви, че се води твърде мръсна кандидатпрезидентска кампания – и публично, и тайно. Цялата кампания започна с едно неглижиране на президентската институция, каза Дилов-син. Той бе категоричен, че самият премиер не разбира особено добре смисъла на президентската институция, посочвайки, че това е ясно от кандидата, който той предлага за следващ президент на България. В момента управляващите са уплашени, тъй като резултатите са доста изравнени – разликите ще бъдат много малки при изваждането на гласовете „Не подкрепям никого“, прогнозира Любен Дилов-син, допълвайки, че има пет двойки с реална възможност да отидат на балотаж. „Не гледайте социологията – тя не може да ви каже нищо в момента, тъй като ситуацията е много различна. Социолозите мерят партийна подкрепа, а не такава към отделните кандидати и затова вадят такива резултати“, отбеляза още почетният председател на „Гергьовден“.

1.11.dilov2
Любен Дилов-син не скри, че положението е доста драматично и в лявото политическо пространство и симпатизантите на социалистите са объркани в избора си. Само си представете – предишният им кандидат за президент Ивайло Калфин отново е кандидат, само че издигнат от друга коалиция; на терена е Татяна Дончева, там е и предишният им премиер Пламен Орешарски, а собственият им кандидат не е издигнат от БСП, а от комитет, изброи Дилов-син и отбеляза, че важна роля за разпиляването на гласовете в лявото пространство има Бойко Борисов.
Пред плевенчани Любен Дилов-син коментира и темата за референдума, припомняйки, че коалицията „Калфин президент“ е единствената с парламентарно представени партии, регистрирала се за референдума. Той изтъкна, че ако референдумът мине, ще задължи политическата класа да свика Велико народно събрание, като не скри, че това ще стане трудно, тъй като са необходими над 1 650 000 редовно подадени бюлетини. Коалицията ни пропагандира „за“ по поставените въпроси, но навсякъде апелираме към хората просто да гласуват – независимо как, каза още Дилов-син.
Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: