Ямболският театър гостува в Плевен с комедията “Бурунданга”

01.11.2016 16:06

1.11.burundanga

Романтичната комедия “Бурунданга” от Жорди Галсеран ще представи на плевенска сцена Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол. Спектакълът е на 10 ноември от 19 ч. Преводът е на Нева Мичева, режисьор е Антон Угринов, художник – Радостина Тодорова, композитори – Никола Стоянов и Стефан Христов, хореограф – Юлиана Томова, а вролите плевенската публика ще види Атанас Атанасов, Мариана Бонева, Яна Бобева, Пламен Петров и Красимир Митов.

“Бурунданга” е романтична комедия. Като зрител много обичам романтичните комедии и винаги съм искал да напиша една от тези истории, в които любовта възтържествува напук на всички препятствия. Да, голям почитател съм на романтичните комедии. Харесвам ги, защото са истина, защото привличането между хората е онази сила, която всъщност движи Вселената, защото от циниците, от продажниците и от нищетата ни спасява единствено любовта. Очевидни работи.
За публиката в Испания пиесата съдържаше допълнителен стимул, защото двама от персонажите й са членове на ЕТА, а въпросът за местния тероризъм се зачекваше за първи път в комедия. Но това е само детайл от пейзажа. “Бурунданга” е романтична комедия. Нищо повече. И нищо по-малко. Разказва за неща, които сме готови да направим от любов, и за неща, които сме готови да простим от любов. И го прави по най-старомодния начин, включително с вълшебна отвара – като в сън в някоя лятна нощ“.
Жорди Галсеран

#тагове:

НАЙ-НОВИ: