15 години затвор за рецидивист, ограбил и опитал да изнасили възрастна жена край Плевен

31.10.2016 12:27

29.06.zatvor

15 години е окончателната присъда, наложена на рецидивист, обвинен в грабеж и опит за изнасилване на възрастна жена край Плевен. Наказанието е наложено от Окръжен съд – Плевен на 48-годишния Николай М.

Плевенските магистрати са признали за виновен обвиняемия в това, че на 30 август миналата година в местността „Стража 2“  край гр.Плевен, при условията на опасен рецидив, отнел чужда движима вещ – сумата  40 лв. от владението на 87-годишна жена, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила. Присъдата за това деяние е 11 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор.

По същото време  се опитал да се съвкупи с възрастната жена, като я принудил към това със сила, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини /оказана съпротива от жената/.За това наложеното наказание е 15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор.

На същата дата във вилната зона, при условията на опасен рецидив, Николай отнел чужди движими вещи – раница, анцуг, кофа, овощарски трион, чадър,  цигари, запалка, мъжки колан и 6 кг. десертно грозде, всичко на обща стойност 51,80 лв., от владението на мъж  от гр.Плевен,  без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Присъдата за това престъпление е 5 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор.

На основание чл.23, ал.1 от НК съдът е определил едно общо най-тежко наказание в размер на 15 години лишаване от свобода лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване в затвор.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – гр. Велико Търново, посочват в прессъобщение от Съда в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: