Обучиха педагози от детските градини в Плевенско как да работят с платформата eTwinning

31.10.2016 17:25

etwinning

По инициатива на Регионално управление на образованието – Плевен, като част от дейностите по годишния план за учебната 2016/2017 година, съвместно с Центъра за развитие на човешките ресурси, се е провел поредният обучителен курс за педагогически специалисти от детските градини в Плевенска област по темата „Порталът eTwinning: една врата – много възможности за професионална квалификация на учителите”. Обучител е била доц. д-р Теодора Вълова – национален посланик на eTwinning, информират от РУО-Плевен.

В компютърната зала на ОУ „Васил Левски“ гр. Плевен 18 млади учители от детските градини са се включили в практическото обучение и са станали част от общността на учителите от училищата и детските градини в Европа чрез използването на най-голямата електронна платформа за учители eTwinning, част от европейската програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+”.

Участието на учителите в eTwinning ще им даде възможност да комуникират със своите партньори от другите държави по електронен път, да развиват и усъвършенстват своите ИКТ умения, да общуват и развиват своите чуждо-езикови компетентности по неформален път, да разработват и работят по съвместни образователни проекти, да участват в организирането на открити педагогически практики с практико-приложен, творчески и иновативен характер, да представят и да мултиплицират добри практики и идеи, споделени в eTwinning.

Участниците в обучението са получили сертификати от ЦРЧР, а сега са изправени пред предизвикателствата на професията и желанието за усъвършенстване и успех, които да споделят със своите партньори от европейските държави.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: