Ген. Румен Радев в Плевен: Като президент ще бъда гласът и волята на всички български граждани

30.10.2016 19:53

radev

„Надига се вълна, хората навсякъде са излезли от апатията, казали са „не” на страха и говорят открито и смело, държат да има промяна. И ние ще я постигнем на 6 ноември с изборите за президент.”. Това заяви тази вечер пред събралите се на площад „Възраждане” плевенчани кандидатът за президент ген. Румен Радев, подкрепен от БСП. Той бе днес в Плевен и областта заедно с кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова и председателя на БСП Корнелия Нинова. „Ако вие дадете подкрепата на мен и на Илияна Йотова, ние ще бъдем президентска институция с ясни приоритети и ще работим за сигурност във всичките й измерения. Сигурност на границите, на улицата, в дома, в училище, на работата, сигурност за доходите и пенсиите. Това е национална сигурност. Тя изисква силна българска армия, ефективна полиция, независима и оперативна съдебна система.”, категоричен бе ген. Радев.

radev3

Той подчерта, че ако бъде избран за президент заедно с Илияна Йотова за вицепрезидент те ще работят за външна политика с характер, която да се изработва в България и да се отстоява навън.

„Като президент няма да заемам войнствени пози спрямо Русия. Разбира се, ще работим да бъдем членове на НАТО и ЕС, но реални членове с активна политика, преследваща интересите на България в рамките на тези съюзи”, добави още кандидатът за президент. И подчерта, че няма да се крие и да бяга от проблеми като демографската криза, която вече е с размерите на катастрофа.

Нямам опит в политически схеми и бизнес игри – много съм зле, но имам опит как се работи за България и българския народ. Там съм  много силен. И в точно в тези трудни времена, този опит е решаващ. Аз нямам амбицията да ставам баща на нацията, но ще бъда гласът и волята на всички български граждани”, заяви ген. Румен Радев. И категорично добави, че няма да дели българите на леви и десни, на сини и червени, по техния етнически произход и религиозни убеждения, както и на такива по-млади от 40 години и по-възрастни от 40 г.

„Бъдещето зависи от Вас, от Вашия глас. Аз мога да Ви обещая само едно, че в тази битка като мъж и офицер ще стоя отпред и няма да Ви предам, защото съм човек като Вас и ще бъда заедно с Вас.”, каза на плевенчани ген. Радев.

radev2

„От тук, от Плевен, седмица преди президентските избори ще започне нашият победен марш към президентската институция. Днес имаме нужда от силни хора, от водачи на българската нация, от хора, които могат да говорят с институции, с Народно събрание, с Министерски съвет, с вражеското общество, но най-вече да могат да говорят с българските граждани”, категорична бе Илияна Йотова. И добави: „Аз и ген. Радев ще водим войни, ще водим войни с неграмотните политици, които докараха хората до тук, ще водим войни с тези, които не разбират, но гледат да не изпуснат кокала, ще водим войни с тези, които предадоха интересите на България, ще водим войни с онези, които са зависими от чуждата воля и от собствените интереси”.

radev4

Своята подкрепа за ген. Румен Радев и Илияна Йотова заяви в Плевен и председателят на БСП Корнелия Нинова. „Нека изберем достойнството, свободата си, справедливостта, честта на държавата, които могат да бъдат върнати от президент ген. Румен Радев и вицепрезидент Илияна Йотова! Победа!”, призова лидерът на социалистите.

Предизборната среща бе съпътствана от концерт с изпълненията на Мариана Попова, „Виво Монтана“, Дани Милев Бенд, Неделяна Христова и водещ Богдан Томов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

radev1

radev5

radev6

rradev

rradev_mladi

#тагове:

НАЙ-НОВИ: