Две съдебни инстанции не уважиха искането на Методи Петков за пускането му под домашен арест

27.10.2016 16:01

27.10.oik

Общинският съветник Методи Петков остава в ареста, след като две съдебни инстанции не уважиха искането за промяна на задържането му под стража в домашен арест. По искане на Окръжна прокуратура – Плевен, поддържано от Апелативна прокуратура – Велико Търново съдът е взел по отношение на Методи Петков мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщават от Прокуратурата.
Общинският съветник, заедно с още двама мъже е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура Плевен за това, че през нощта на 26 срещу 27.07.2016 г , в околностите на с. Каменец, обл. Плевен, в съучастие и с други неизвестни лица, извършили грабеж, придружен с причиняване на средна телесна повреда и отнемане на сумата 200 лева на единия пострадал мъж. Повдигнато им е обвинение и за хулиганство и упражняване на принуда по отношение на пострадалия /карали го насила да консумира прясно уловената риба/.
Апелативен съд В. Търново, днес потвърди определение на Окръжен съд Плевен, с което е оставена без уважение молбата на Методи П. за промяна на мярката му за неотклонение в по-лека и потвърди взета през юли марка „задържане под стража“. Съдът прие, че към настоящият момент не са налице обстоятелства, които налагат промяна и определи двумесечен срок в който ново искане за изменение на мярката е недопустимо.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: