Министър Кралев посочи Плевен, като негативен пример за работа в детско-юношеските футболни школи

27.10.2016 9:01

27.10.kralev

„Увеличаваме с 15% бюджета на програмата за развитие на детско-юношеския футбол през следващата година“, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев при отчета на първата програма на БФС за работа с подрастващите, която беше финансирана от спортното министерство с 1 млн. лв. В разширената програма за детско-юношески футбол през 2017 г. ще бъдат включени 16 отбора, съобщават от пресцентъра на спортното министерство.
През 2016 г. програмата за развитие на детско-юношеския футбол обхвана 12-те най-добре представящи се детско-юношески футболни школи, като основен критерий за подбора им беше бройката състезатели, участвали в националните отбори за последните 5 години.
Според Кралев, големият резерв е в работата на спортните училища в страната, като на някои места не се работи въобще по селекцията. Той даде пример с училището в Плевен, където има 100 деца в специалност „Футбол“, а в същото време „Спартак“ изнемогва откъм кадри. „Тези проблеми не са само там. Има ги и на други места и в други спортове. В спортното училище във Варна няма нито един футболист на „Черно море“ или „Спартак“, допълни Красен Кралев. „Сериозно ще ревизираме работата на спортните училища, защото при селекцията се правят огромни компромиси“, категоричен беше министърът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: