Ивайло Калфин уважи храмовия празник в Коиловци и гостува в Згалево

26.10.2016 13:40

Zgalevo1

Кандидатът за президент на Република България, издигнат от Коалиция „Калфин президент“, Ивайло Калфин продължи днешната си обиколка в Плевенска област в Коиловци и Згалево. В Коиловци Калфин уважи храмовия празник на местната църква „Свети Димитър“, който се чества днес. Той с интерес разгледа двете изложби, подредени по повод празника – фотоизложбата „Боевете при Каймакчалан септември-ноември 1916 г.“, подготвена от Цветан Колев и тази, посветена на Девета пехотна плевенска дивизия, участвала в битката при Дойран и загиналите в боевете жители на селото.

Koilovci4
В салона на читалище „Христо Ботев“ той приветства жителите на Коиловци, като не скри, че отдавна има желание да посети селото. Имаме прекрасна държава и от нас зависи да вървим напред, сподели Ивайло Калфин и допълни, че на българина отдавна му е омръзнало от всякакви политически битки, от които няма ефект. Именно заради тях такива прекрасни райони – като този на Коиловци, обезлюдяват и техните жители тръгват да търсят прехраната си по света, каза Калфин, заявявайки, че още не е късно това да се спре.

Koilovci2

 

Той изрази надежда следващият държавен глава да е човек, който не само връчва ордени и медали, а да прави това, което очакват всички от него, а именно – да поставя темите, вълнуващи хората.

Zgalevo3
Следващата спирка от визитата на Ивайло Калфин бе в Згалево, където кандидатът за президент бе посрещнат с пита и сол и изпълнения на духова музика. В салона на читалището в селото той се срещна с жителите на Згалево, които имаха възможността лично да му зададат въпросите, които ги вълнуват.
Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: