Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев изпрати поздравителни адреси за Деня на българския лекар

19.10.2016 13:50

M_Mitev

Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев изпрати поздравителни адреси днес до Регионалната колегия на БЛС и до здравните заведения в община Плевен по повод 19 октомври – Ден на българския лекар и празник на Свети Иван Рилски.
„С огромно уважение и респект бих искал да ви поздравя от името на Общински съвет – Плевен и лично от свое име по повод 19 октомври – Ден на българския лекар! На този ден отдаваме заслужено признание на хората, които с душа и сърце, с професионализъм и всеотдайност служат на здравето и живота на пациентите. Вашият нелек труд в името на хората заслужава дълбоко признание и уважение!“, се казва в поздравлението.
И още: „Неслучайно покровител на българския лекар е Свети Иван Рилски Чудотворец. Според преданието той е извършил много чудеса през живота си и подир смъртта си: нахранил овчари, излекувал с молитвата си един побъркан, изцерил и изцерява от разни болести благочестиви люде, опазва манастира си чрез своята благодатна сила. Именно за това и българските лекари са избрали светеца за свой покровител. Нека Св. Иван Рилски закриля всяко ваше начинание. Желая ви здраве, успехи и благополучие! Не спирайте да дарявате надежда на онези, които имат нужда от вас!“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: