В читалището на село Победа отбелязаха Деня на свети Иван Рилски

19.10.2016 14:13

pobeda

Днес в лекционната зала на читалище „Зора – 1990 г.” бе отбелязан деня на Свети Иван Рилски Чудотворец, смятан за небесен закрилник на българския народ.

Излъчен бе филмът „Където свършва пътят“,отразяващ разрухата на едно животновъдно-земеделско стопанство, осигурявало работа на жители от 6 села, научихме от Димитринка Гетова, секретар на  НЧ“Зора -1990г.“.

В залата присъстваха всички участници във филма от с.Победа. След тъжните кадри, показващи развалините, екипа на Читалището вдигна тяхното настроение с излъчването на друг филм, отразяващ възхода на певческа група „Вълшебни звуци“ към НЧ“Зора -1990г.“село Победа. Филмът, продуциран от Европейската асоциация по фолклор показва кадри от десетте дни на Световния шампионат по фолклор, провел се от 18 до 28 август 2016г. в Несебър и Слънчев бряг.

Аудиторията се наслади на прекрасните изпълнения на групата и съпреживя мига от връчването на специалните награди на заключителния гала – концерт в амфитеатър Свети Влас. В края на събитието хората се убедиха, че има кой да закриля българския народ и, че след разрухата идва възраждане.

Снимки: НЧ“Зора -1990г.“, село Победа 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: