7 семейства от Вълчитрън чуха отново „Горчиво!” на своята „Златна сватба” /снимки/

17.10.2016 14:23

zlatna_svatba2

Седем семейни двойки от село Вълчитрън отпразнуваха своята „Златна сватба”. Ритуалът бе организиран на 15 октомври, събота от Кметството в селото и читалище „Светлина”, информира секретарят на културния институт Галя Ангелова.

zlatna_svatba

Двойките са сключили брак през 1966 година, а сега са подновили брачните си съюзи, като преподписаха юбилейни брачни свидетелства.

Юбилярите бяха посрещнати и въведени под звуците на „Менделсон“ в залата на Кметството, където ги очакваха кметът на с.Вълчитрън Милена Тарова, кметът на Община Пордим Детелин Василев, гост на тържеството, роднини  и гости на семействата. Деца ги закичиха с китки здравец, захраниха ги с питка и мед.

zlatna_svatba1

След ритуала по подписването вдигнаха наздравица с чаши шампанско сред възгласи „горчиво“ от гостите. От кметовете на Пордим и на село Вълчитрън семействата получиха цветя, сувенири, поздравителни адреси и специални бутилки  вино за юбилея.

Развълнувани и със сълзи в очите, семействата благодариха на организаторите на празника и дариха кмета със символични подаръци – престилка, точилка и цветя.

zlatna_svatba3

 

Най-голямата изненада бе голямата сватбена торта с фойерверки. А след  официалната част се състоя коктейл в чест на юбилярите.

Снимки: НЧ „Светлина”, село Вълчитрън

zlatna+svatba4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: