„Пепеляните“ от Плевен срещу „Вип Дент“, „Фреш Маркет“ и „Ел Галактикос 2“ във финалите на Фен Купата

15.10.2016 14:03

15.10.kamenitza1

Националните финали от 14-ото издание на Каменица Фен Купа стартираха днес на игрищата в Младежки спортен център – Гребна база, в Пловдив. Отборите финалисти са общо 12. Всеки от тях е регионален шампион на своята област и е доказал уменията си измежду над 1400 тима, взели участие в тазгодишното издание на турнира. Залогът пред тях е изключително висок – националните шампиони ще заминат за Барселона и ще последват Христо Стоичков зад кулисите на Камп Ноу. Вицешампионите също ще получат страхотна награда от спортния бранд на Фен Купа – Joma. Те ще заминат на вълнуващо футболно пътешествие в чужбина, за да гледат на живо мач на италианския гранд Еспаньол.

15.10.kamenitza2
Турнирът беше посрещнат от заместник-кмета на община Пловдив Георги Титюков. Заедно с него, за да пожелаят успех на финалистите, на сцената се качиха и футболните знаменитости Божидар Искренов, Александър Александров, Петър Зехтински, Атанас Узунов, Динко Дерменджиев и Емил Велев. От страна на организаторите „Каменица“ АД присъстваха Ивайло Анков – директор „Маркетинг“ и Кирил Глушков – мениджър „Събития“.

15.10.kamenitza3
Всички официални гости се включиха в тегленето на жребия. 12-те отбора финалисти бяха разпределени в 3 групи. В Група „А“ съперници на плевенския представител – отборът на „Пепеляни“, са „Вип Дент“ – регионален шампион на Пловдив и Пазарджик, „Фреш Маркет“ – регионален шампион на Бургас и Ямбол и „Ел Галактикос 2“ – регионален шампион на Стара Загора и Сливен. Името на националните шампиони от 14-ото издание на Фен Купа ще стане ясно утре (16 октомври, неделя), веднага след финалния мач, който стартира в 12:30 ч. Официален гост на награждаването ще бъде министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

15.10.kamenitza4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: